Popoki Laki - Home
Popoki Laki - Nieuws
Popoki Laki - Cattery
Popoki Laki - Poezen
Popoki Laki - Katers
Popoki Laki - Kittens
Popoki Laki - Planning
Popoki Laki - Foto's
Popoki Laki - Contact
Popoki Laki - Links
Onze HTK dames Aeon en Zoey zijn twee zusjes, geboren op 9 juni 2008. Als kittens waren zij en hun zusjes niet gewenst en de eigenaar wilde ze met 5 weken al kwijt. Gelukkig was er iemand zo goed om het nestje tijdelijk op te vangen en voor ze te zorgen.  Ik was meteen verliefd toen ik hun foto’s zag en we hebben ze geadopteerd toen ze 9 weken waren.

Vanaf het moment dat ze bij ons binnen kwamen voelden ze zich al helemaal thuis en toen ze niet lang daarna onze grote oude kater Leetah ontmoetten werd er meteen stoer naar hem geblazen. Maar al snel was het veel leuker om met hem en zijn staart te spelen. Leetah moest eerst wel even aan die kleine drukke monstertjes wennen, maar liet ze al snel begaan en het duurde niet lang voor ze allemaal aardig met elkaar overweg konden. Helaas is Leetah niet lang daarna overleden op 15,5 jarige leeftijd, een half
jaar na zijn zusje Amber.

Ondanks dat Aeon en Zoey zusjes zijn, zijn ze totaal verschillend. Het zijn beide schildpadjes (Aeon zwart tortie, Zoey zwart tortie met wit), maar Aeon’s vacht is zacht en donzig en Zoey’s vacht is juist heel glad en plat. Aeon heeft een enigzins stevige bouw en Zoey is juist heel slank gebouwd, met een spitsere kop en lange, slanke poten.

Ook hun karakters zijn een wereld van verschil. Aeon is een enorm lieve knuffelkont. Het liefst zit ze het grootste deel van de dag bij je op schoot om te knuffelen, slapen en je kleren te melken. Ze is over het algemeen erg lui en speelt niet veel met de rest, maar kort geleden heeft ze wel geleerd om verenstokjes te apporteren en dan kan ze opeens hard hollen! Aeon houdt veel van gezelschap (van ons en de andere katten) en is tegenover iedereen erg zorgzaam. Als ze door haar zus achterna gezeten wordt en ze er geen zin in heeft kan ze af en toe een hoop kabaal maken, maar het blijft echter bij wat herrie, want ze is over het algemeen toch gewoon een heel lief en rustig meisje.

Zoey is een beetje een geval apart. We hebben het idee dat ze niet zo intelligent is en dat ze qua geestelijke/sociale ontwikkeling wat gemist heeft omdat ze zo vroeg bij de moeder weg was. Ze snapt soms niet zo goed wat er om haar heen gebeurt en is sociaal een beetje beperkt. Zoey wil soms wat stoer en dominant doen tegenover de andere poezen, maar ze is wel de eerste die weg rent en zich verstopt bij enge dingen (zoals stofzuigers of schilders voor het raam). Verder is ze wel een hele lieve poes die ook graag op schoot ligt en wassen en knuffelen met de andere katten vindt ze ook erg fijn. Ze is enorm actief en daardoor ook heel erg sterk. Ze is dan ook een tijd de baas geweest, maar sinds Narnia wat groter is komt hier langzaam verandering in.