Popoki Laki - Home
Popoki Laki - Nieuws
Popoki Laki - Cattery
Popoki Laki - Poezen
Popoki Laki - Katers
Popoki Laki - Kittens
Popoki Laki - Planning
Popoki Laki - Foto's
Popoki Laki - Contact
Popoki Laki - Links
Even voorstellen
Mijn naam is Simone en ik woon samen met mijn man Frank in Nijkerk (Gelderland).
We hebben een kleine Maine Coon cattery genaamd Popoki Laki.

Op dit moment hebben we twee prachtige Maine Coon poezen: Narnia en Kaia.
Daarnaast hebben we nog twee HTK katten: de zusjes Aeon en Zoey.

Onze katten leven gewoon bij ons in de huiskamer en ’s nachts mogen ze mee naar boven, waar ze gezellig bij ons komen slapen.
Ook hebben we plannen om in de nabije toekomst een ren in de tuin aan te leggen, zodat ze met lekker weer heerlijk van het zonnetje (of de sneeuw) en de buitenlucht kunnen genieten. Tot die tijd halen ze regelmatig een frisse neus aan een tuigje.

Zelf ben ik meestal thuis, dus de dames hier hebben bijna altijd personeel tot hun beschikking. Niet dat ik dat erg vind, in tegendeel,
ze weten me altijd te vermaken met hun gekke streken!


Popoki Laki
De naam Popoki Laki komt uit het Hawaïaans. Popoki betekent kat en laki omvat dingen als gelukkig, tevreden, blij. Vrij vertaald betekent de naam van de cattery dus “blije, gelukkige kat”. Dit is meteen de belangrijkste doelstelling van onze cattery: ervoor zorgen dat alle katten zo gelukkig mogelijk zijn!

Uiteraard besteden we daarnaast ook veel aandacht aan het uiterlijk en de verzorging en willen we dat de kittens die hier geboren worden zo gezond, lief en mooi mogelijk zijn. Om de gezondheid zo veel mogelijk in de gaten te houden, worden de poezen uitgebreid getest. Ook krijgen alle katten natuurlijk hun jaarlijkse inentingen en worden ze meerdere keren per jaar ontwormd en preventief ontvlooid.

 
Kittens
Op dit moment is het de bedoeling om niet meer dan 1 à 2 nestjes per jaar te plannen. Zo kunnen we de kittens (en natuurlijk ook de andere katten) veel aandacht geven en hebben we alle tijd om ze samen met de mama te socialiseren. Ook heeft de moederpoes op die manier alle tijd om bij te komen van de zwangerschap en een nestje.

Aangezien “Popoki Laki” uit het Hawaïaans komt, proberen we de kittens ook zoveel mogelijk Hawaïaanse namen te geven. Het is daar (of was vroeger) gebruikelijk om kinderen meerdere namen te geven. Wij zullen dit dan ook regelmatig doen, waarbij we ervoor proberen te zorgen dat de betekenis van de namen zo goed mogelijk bij elkaar (en de kittens) passen.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op!