Popoki Laki - Home
Popoki Laki - Nieuws
Popoki Laki - Cattery
Popoki Laki - Poezen
Popoki Laki - Katers
Popoki Laki - Kittens
Popoki Laki - Planning
Popoki Laki - Foto's
Popoki Laki - Contact
Popoki Laki - Links
Over de kittens
De kittens groeien bij ons op in de huiskamer. Zo kunnen we ze veel aandacht geven en ze samen met de mama zo goed mogelijk socialiseren. Ze raken gewend aan ons, de andere katten, visite en maken kennis met huiselijke bezigheden en geluiden als stofzuigen, radio en tv, enz. Ook laten we ze op een speelse manier zoveel mogelijk wennen aan dingen als oppakken (ook in showhouding), borstelen, en het controleren van mond, oren, ogen en pootjes.

De kittens mogen naar hun nieuwe baasjes wanneer ze tussen de 14 en 16 weken oud zijn (afhankelijk van hun ontwikkeling en gezondheid). Ze zijn dan gechipt, twee keer ingeënt, meerdere keren ontwormd, preventief ontvlooid en hebben een gezondheidsverklaring van de dierenarts.

Wanneer ze naar hun nieuwe huis gaan krijgen ze een kittenpakketje mee met daarin de verkoopovereenkomst, stamboom, entingboekje, voer voor de eerste dagen, cd-rom met foto’s en nog een aantal leuke spulletjes!


Hawaïaanse namen
Aangezien “Popoki Laki” uit het Hawaïaans komt, proberen we de kittens ook zoveel mogelijk Hawaïaanse namen te geven. Het is daar (of was vroeger) gebruikelijk om kinderen meerdere namen te geven. Wij zullen dit dan ook regelmatig doen, waarbij we ervoor proberen te zorgen dat de betekenis van de namen zo goed mogelijk bij elkaar en bij de kittens passen.

De namen zullen echter niet lopen van abc tot xyz, aangezien het Hawaïaanse alfabet anders is dan dat van ons: het bestaat namelijk maar uit 12 letters: a e h i k l m n o p u w.

Een aantal letters worden in verschillende combinaties iets anders uitgesproken dan in onze taal, maar hier zullen we niet al te veel aandacht aan besteden. We willen ten slotte dat het voor ons mooi klinkt en (ook belangrijk) dat het niet te moeilijk is om uit te spreken.

Verder wordt er in het Hawaïaanse alfabet gebruik gemaakt van twee tekens: ' ('okina) en ˉ (kahakô). Een 'okina geeft een stop aan (zoals in oh-oh) en een kahakô geeft aan dat een klinker langer wordt uitgesproken. Maar om de namen en de spelling niet te ingewikkeld te maken zullen we proberen deze tekens zoveel mogelijk te vermijden.