Popoki Laki - Home
Popoki Laki - Nieuws
Popoki Laki - Cattery
Popoki Laki - Poezen
Popoki Laki - Katers
Popoki Laki - Kittens
Popoki Laki - Planning
Popoki Laki - Foto's
Popoki Laki - Contact
Popoki Laki - Links
Roepnaam:
Narnia
 
Volledige naam: 
Hayj You Coons Narnia
 
Geboren:
15-12-2008
 
Kleur:
zwart-zilver schildpad gemarmerd
 
 
Stamboom    Testresultaten    Showresultaten    Fotopagina
Toen ik eindelijk had besloten een Maine Coon meisje te kopen, was ik eigenlijk op zoek naar een zwart-zilver mackerel tabby poesje. Maar toen ik een foto van Narnia zag was ik op slag verliefd! Wat een prachtig meisje en wat een mooie kleuren. Heel elegant, maar met ondertussen toch stiekem zo’n eigenwijze blik in die ogen. En heerlijk eigenwijs bleek ze ook te zijn met een prachtig karakter wat perfect past bij onze andere dames.

Als kitten was Narnia een geweldig lief knuffelkontje dat het liefst uren op schoot lag te spinnen en op m’n arm of schouder overal in huis mee naartoe wilde. Tegenwoordig heeft ze daar iets minder tijd voor, maar als ze er zin in heeft kan ze nog steeds tijden op schoot liggen. Vooral ’s nachts in bed is ze niet bij ons weg te krijgen, wat een knuffel is het dan :-) Tegelijkertijd is ze enorm speels en rent ze met de andere katten het hele huis door en de krabpalen op en af, wat een energie. Ze kan zich prima zelf vermaken met haar knuffels en speelgoed, maar ze vindt het vooral erg leuk om samen te spelen met bijvoorbeeld verenstokjes en om muizen te vangen en “over te gooien”. Ook wordt bijna alles geapporteerd, van muizen en stuiterballen tot verenstokjes. Van tijd tot tijd is ze ook een enorme kletskous, haar “woordenschat” is aardig groot en af en toe kletst ze je de oren van het hoofd!

Met de andere poezen kan ze erg goed opschieten. Narnia en Aeon liggen vaak naast elkaar te slapen en ook zie ik regelmatig grote wasbeurten. Natuurlijk moet er ook gestoeid worden en Narnia was al snel de baas over Aeon. Met Zoey wordt er ook wel geknuffeld, maar vooral gespeeld en gestoeid. En ondanks het dominante karakter van Zoey en haar enorme spierkracht, was ze al aardig snel onder de indruk van Narnia.  Ze mag dan de jongste zijn, Narnia is inmiddels al wel de baas hier in huis.
Verder heeft Narnia een goede invloed op Aeon en Zoey. Deze waren altijd snel bang voor onbekende dingen, maar met de enorm nieuwsgierige en onbevreesde Narnia die altijd overal bij wil zijn en zelfs wil stoeien met de stofzuiger, begint dit al aardig de goede kant op te gaan.
Toen Kaia bij ons kwam wonen was Narnia wel even onder de indruk, Kaia was ten slotte al iets ouder en wat groter. Maar het duurde niet lang voordat Narnia de nieuwe dame heel interessant vond en met haar vriendschap wilde sluiten. Narnia is duidelijk de baas, maar inmiddels kunnen ook deze twee meiden het goed met elkaar vinden en slapen ze regelmatig bij elkaar op een kast of op de bank.

Kortom: Narnia is een prachtig, lief en heerlijk nieuwsgierig en eigenwijs Coontje dat mijn hart compleet heeft gestolen!